4Pure kookstudio Oss en Macharen. Recepten voor feestje en vermaak: met tijdsplanning, menus en veel tips!

Hollandse spicy egg-nog

Post by: andrea     Reageren uitgeschakeld     , , ,      On  dec 23, 2013

Ken je dat? Je komt steeds maar weer een recept tegen, waarvan je denkt hoe zou dat smaken? Dat had ik dus. Overal kom ik egg-nog tegen. Een traditioneel drankje gemaakt in Engelstalige landen en gedronken met Kerstmis. En toen heb ik bedacht dat dat een teken moest zijn!

Helaas kennen ze bij ons geen kant en klare egg-nog. Maar aan de ingredienten te zien, heeft het iets weg van advocaat. Dat heb ik dus als basis genomen. En verder wat kruiden, smaakmakers enzovoorts erbij gestopt. Het resultaat… erg lekker (en de rest zet ik lekker in de koeling om vanavond met vrienden te nuttigen).

Ingredi├źnten┬á(4 personen):

  • 500 mL advocaat;
  • 125 mL whiskey;
  • 125 mL Kahlua;
  • 125 mL rum;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 1 theelepel nootmuskaat;
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • Garnering: 1 eetlepel advocaat en Lichtbruine suiker

Bereiding:

Meng in een kom alle drankjes. Voeg vervolgens de kruiden toe en meng die er door heen. Smeer de bovenzijde van het glas in met advocaat. Zet het glas op zijn kop in de lichtbruine suiker. Schenk het drankje in het glas. Bestrooi met wat nootmuskaat.

Tips en tricks:

  • De variaties in toegevoegde drankjes zijn eindeloos: probeer ook bourbon, marakesh enzovoorts.
4Pure: hollandse spicy egg nog

 

 

 

Comments are closed.

  • Gezien bij:

    TopblogsTopblogsTop Food Blogs Food & Drink Blogs
    Top Sites myTaste.com