4Pure by Andrea: A blog about delicious food, simple and easy to made. With menu's for entertaining and parties

Hollandse spicy egg-nog

Post by: andrea     Reacties staat uit voor Hollandse spicy egg-nog     , , , ,      On  dec 23, 2013

Ken je dat? Je komt steeds maar weer een recept tegen, waarvan je denkt hoe zou dat smaken? Dat had ik dus. Overal kom ik egg-nog tegen. Een traditioneel drankje gemaakt in Engelstalige landen en gedronken met Kerstmis. En toen heb ik bedacht dat dat een teken moest zijn!

Helaas kennen ze bij ons geen kant en klare egg-nog. Maar aan de ingrediënten te zien, heeft het iets weg van advocaat. Dat heb ik dus als basis genomen. En verder wat kruiden, smaakmakers enzovoorts erbij gestopt. Het resultaat… erg lekker (en de rest zet ik lekker in de koeling om vanavond met vrienden te nuttigen).

Omdat…

  • dit een super feestelijk drankje is smeer je de bovenzijde van het glas in met wat advocaat en dip je dat in wat kristalsuiker. De suiker krijgt dan de kleur van de egg-nog en dat ziet er echt mooi uit.
  • verse nootmuskaat meer smaak heeft dan nootmuskaat poeder, koop je de nootmuskaat vruchten in de supermarkt. Rasp, wanneer je nodig hebt, wat op je gerecht.
  • je niet altijd dezelfde egg-nog wilt maken: de variaties in toegevoegde drankjes zijn eindeloos: probeer ook bourbon, marakesh enzovoorts.

 

Recept: Hollandse spicy egg-nog

 

Hollandse spicy egg-nog
 
Auteur: 
Recept type: Drankje - cocktail
Keuken: Amerikaans - Nederlands
Bereidingstijd: 
Kook tijd: 
Totale tijd: 
Ingrediënten
  • 500 mL advocaat
  • 125 mL whiskey
  • 125 mL Kahlua
  • 125 mL rum
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • Garnering: 1 eetlepel advocaat en Lichtbruine suiker
Bereiding
  1. Meng in een kom alle drankjes.
  2. Voeg vervolgens de kruiden toe en meng die er door heen.
  3. Smeer de bovenzijde van het glas in met advocaat.
  4. Zet het glas op zijn kop in de lichtbruine suiker.
  5. Schenk het drankje in het glas.
  6. Bestrooi met wat nootmuskaat.

This post is also available in: Engels

Comments are closed.

  • Gezien bij:

    TopblogsTopblogsTop Food Blogs Food & Drink Blogs
    Top Sites myTaste.com